De gezelligste musicalfamilie van Deventer

Over ons

In mei 2009 zijn wij gestart met onze geheel eigentijdse Musical & Theaterschool in Deventer, gericht op kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot en met 20 jaar. Onder het motto “Lekker Los, Lekker anders” gaan wij er vanuit dat ieder kind een talent bezit en met behulp van onze vakdocenten proberen wij deze te laten ontwaken en verder uit te bouwen. Het is heel belangrijk dat gaandeweg het lesseizoen het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van de leerling groeit en het plezier de overhand gaat nemen. Wij bieden de leerlingen een veilige omgeving waardoor zij steeds meer durven en het dus ook aan durven om fouten te maken binnen het groepsproces.

Lesseizoen

In een lesseizoen van minimaal 33 lessen (een lesavond bestaat uit 3 drie onderdelen van 50 minuten, dans, drama & improvisatie en natuurlijk zang) maken wij samen met de leerlingen een geheel nieuwe musical van begin tot einde. Wij bedenken samen een thema en de rode draad van het verhaal. Vervolgens gaan de leerlingen zelf rollen en verhaallijnen creëren om deze samen met de docenten verder uit te werken. Kortom, naast de basistechnieken alleen maar praktijk gerichte lessen en oefeningen.

Ook in de dans- en de muziekkeuze hebben de leerlingen een heel groot aandeel. De dansen worden samen met de docent bedacht en ook de liedjes en songteksten worden grotendeels door de leerlingen uitgekozen. Gaandeweg het seizoen ontwikkelt zich zo een complete musical die wij uiteindelijk aan het einde van het lesseizoen in de grote zaal van de Deventer Schouwburg zullen gaan presenteren.

Tussendoor presenteren wij natuurlijk allerlei voorproefjes, zoals bij:

  • Diverse evenementen op winkelcentra in Deventer e.o.
  • Het Deventer Open Podium
  • Kerstmarkten
  • Koningsdag Deventer / Diepenveen
  • Jaarlijkse Open Dag
  • Vrijetijdsmarkten

Onze lesavond is op de vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur

Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat de diverse optredens doorgaans in de weekenden zullen plaatsvinden.

Vanaf de start in 2009 zijn wij niet afhankelijk van gemeentelijke subsidies en doen alles op eigen kracht. Natuurlijk worden wij hierbij wel geholpen door onze sponsoren en adverteerders in ons jaarlijkse programmaboekje voor de eindvoorstelling. Wij zijn deze sponsoren natuurlijk heel erg dankbaar voor hun bijdrage.

Volg ons op onze Social Media kanalen: